Råvareleksikon I

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Idared

Idared

Idared

Idared er et stort, rundt eple med grønn bunnfarge og striper med intens rødfarge. Eplet kan også bli helt rødt. Et saftig og smakfullt eple med litt syrlig smak og god holdbarhet.

Se oversikten over epler

Indrefilet av kalv

Indrefilet av kalv er absolutt den største delikatessen på kalven. Den kan selges hel, i skiver eller som tykke medaljonger.

Indrefilet av storfe

Inneholder kun 3,7% fett. Indrefileten sitter på innsiden av ryggen. Den kan stekes hel eller i deles opp i klassiske biffer. Filét Mignon er det spisse endestykket og regnes som en liten delikatessebiff. Tournedos er de neste to til tre biffene. Chateaubriand er midtstykket og beregnes som oftest til to personer. Det bakerste stykket har mange navn; biffstykket, biffteck eller biff sauté – til vanlig biff eller som biffstrimler.

Indrefilet av svin

Dette er det møreste stykket. Inneholder bare 3.6% fett. Fileten kan stekes hel eller i skiver, men må stekes forsiktig og gjerne være litt rosa inni.

Ingefær

Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Det er den kraftige underjordiske rotknollen som er spiselig.Den er lys brun utvendig med en svak gulgrønn farge innvendig. Fersk ingefær brukes som krydder og har en langt friskere smak enn tørket.

Ingrid Marie

Ingrid Marie

Ingrid Marie

Rød Ingrid Marie er et rundt, litt flattrykt, middels stort eple med gul bakgrunnsfarge og rød dekkfarge. Smaken er frisk og god. God holdbarhet.

Se oversikten over epler

Isbergsalat

Isbergsalat

Isbergsalat

Isbergsalat danner meget faste hoder som nesten ser ut som et lite kålhode. Bladene er tykke, saftige og meget sprø. Innerst i hodet er de lyse og nesten fargeløse og ytterst helt grønne. Smaken er mild og nøytral.

Se oversikten over salater

Isop

Isop

Isop

Isop er en plante som har tynne grener med små grønne blader og vakre små blomster. Smaken er litt bitter. Både bladene og blomstene blir brukt som krydder.

Se oversikten over alle krydderurtene

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for Meieriprodukter

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Emneord

Mest brukte emneord
- cheap8 - www8