Råvareleksikon N

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Nakkekoteletter av svin

Nakkekoteletter er koteletter skåret fra nakken. De har isprengt fett som gir både smak og saftighet.

Nashi

Japansk pære kalles den også. Kommer opprinnelig fra Japan, men dyrkes nå i alle verdensdeler. Nashi er mer følsom for temperaturer enn vanlig pære og tåler ikke lave vintertemperaturer.

Nektarin

Nektarin er en nær slektning av fersken, men i motsetning til fersken, har nektarin glatt skall. Skallet er rødlig med gult skjær. Fruktkjøttet er gult, og inneholder en stor stein i midten. Avhengig av sort er denne lett eller vanskelig å fjerne. Smaken er noe sterkere og mer aromatisk enn hos fersken.

Nepe

Nepe er en gammel kulturplante og hadde stor ernæringsmessig betydning før poteten kom. Den hvite runde rotfrukten har en diameter på 8-10 cm. Den er velsmakende og mild på smak. Nepe finnes i flere varianter og formen kan være rund, oval eller avlang.

Nettmelon

Nettmelon har sitt navn etter det karakteristiske nettmønsteret i skallet. Bunnfargen er lys gul og nettmønsteret er grå-hvitt til nesten gyllenbrunt. Den er stor og rund med et gult og saftig fruktkjøtt. Smaken er aromatisk, søt og god. Nettmelon produseres i Norge fra august til september.

New Mexican chili

New Mexican finnes fersk i rød og grønn og i tørket tilstand som rød. Medium sterk, men den røde er noe mildere enn den grønne. Lengde ca. 15 cm. Smaken er søt og jordlig.

Nicola

Nicola

Nicola

Nicola er en importsort. Den er avlang med hvitt, glatt skall og gult kjøtt. Nicola har under middels tørrstoffinnhold, den gror sakte og har god lagringsevne. Den har god matkvalitet, gode kokeegenskaper og kan maskinskrelles.

Se oversikten over poteter

Nykål

Nykål

Nykål

Tidligkål kalles også for nykål eller sommerkål og har det samme latinske navnet som hvitkål. Tidligkål har den samme runde formen som hvitkål, men hodet er noe løsere og den har et mye lavere fiberinnhold. Tidligkål er en av de tidligste sortene på markedet om våren og er en meget attraktiv vare når den kommer.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for Meieriprodukter

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Emneord

Mest brukte emneord
- cheap8 - www8