Råvareleksikon V

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Vannkastanje

Vannkastanje kommer opprinnelig fra Kina. Det er rotknollen som er den spiselige delen på den ca. 1 meter høye planten som vokser i vann. Ser ut som en mørkebrun, liten flattrykt løk, dekket av et papirliknende skall som skjæres bort før bruk. Kjøttet et hvitt og sprøtt med en saftig og søt smak.

Vannmelon

Vannmelon kommer opprinnelig fra Afrika der den fortsatt vokser vilt. Den finnes i mange varianter, farger og fasonger. Mest vanlig er rund vannmelon med rødt fruktkjøtt, men det finnes også gul vannmelon på markedet, og i senere tid også en helt uten kjerner i fruktkjøttet. Fruktkjøttet er sprøtt, svært saftig, mildt og litt syrlig.

Vista Bella

Vista Bella

Vista Bella

Vista Bella er en relativt ny tidligsort som har slått godt an i Norge. Den er middels stor og har en gulgrønn grunnfarge og mørk rød dekkfarge. Fruktkjøttet er friskt og aromatisk – noe syrlig. Eplet har begrenset holdbarhet.

Se oversikten over epler

Voksbønner

Voksbønner har gule skolmer med form og størrelse som brekkbønner. Voksbønner er noe flatere i fasongen enn aspargesbønner.

Vossakorv

Er en norsk lokal pølsevariant som lages etter gamle resepter på Voss, men som også selges på andre steder. Vossakorv er en grovhakket pølse, laget hovedsakelig av fårekjøtt. Pølsa har naturtarm og en noe høyere fettprosent enn vanlige pølser. Den trekkes eller dampes når den serveres sammen med salt, røkt fårekjøtt. Men den egner seg også godt til steking eller grilling.

Vårløk

Vårløk er en spesiell løksort som likner på purre. Den danner en lang smal stilk av tett sammenrullede blader. Hele planten er lang og smal, hvit eller rød nederst og mørk grønn øverst. Vårløk har en mild og fin løksmak.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for Meieriprodukter

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Emneord

Mest brukte emneord
- cheap8 - www8