Råvareleksikon Y

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Yams

Yams er en rotknoll som kan bli opptil 10 kg, men de vi har her er mye mindre. Yamsknollen er uregelmessig i fasongen, som regel noe avlang. Skallet er mørkebrunt og tynt og har ofte tynne trevler utenpå. Kjøttet er fast, hvitt eller rødlig med nøytral smak.

Yoghurt

Yoghurt Naturell er laget av pasteurisert, homogenisert helmelk tilsatt tørret skummet melk, syrnet med yoghurtkultur. Fettinnhold 3,8 %. Til frokost med kornprodukter, til kalde sauser, dressinger, desserter m.m. Fruktyoghurt er laget av pasteurisert, homogenisert helmelk tilsatt tørret skummet melk, sukker og syrnet med yoghurtkultur. Tilsatt sukret frukt/bærmasse. Fettinnhold varierer fra 4,3 – 3,2 %. Drikkeyoghurt er fremstilt av pasteurisert, homogenisert lettmelk tilsatt tørret skummet melk og sukker, syrnet med yoghurtkultur. Tilsatt sukret frukt-/bærsaft. Fettinnhold 1,3 %. finnes i ulike varianter,kirsebær, skogsbær og aprikos/mango. Frisk melkedrikk, til frokost, mellommåltid eller dessert. Kan også brukes til kalde dessertsauser og fromasjer.

Ytrefilet av lam

Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Ytrefileten er en mager og mør delikatesse. Den kan helstekes eller grilles, og har kort tilberedningstid.

Ytrefilet av reinsdyr

Er et flott stykke kjøtt som er ypperlig til helsteking og mindre biffer. De to ytrefiletene sitter på yttersiden av ryggen og veier 0,5-1 kg.

Ytrefilet av storfe

Ytrefileten er yttersiden av ryggen. Inneholder kun 2,3 % fett. Den stekes hel,i biffer eller strimler. Av dette stykket skjærer du lett mange like store biffer.

Ytrefilet av svin

Ytrefilet er svinekam som er renskåret for fett og ben. Kan stekes i skiver eller helstekes. Inneholder kun 1,8 % fett. Flott og mørt kjøtt.

Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Opplysningskontoret for Meieriprodukter

ABCD- EFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ

Emneord

Mest brukte emneord
- cheap8 - www8